Waarom zilvermijnaandelen harder stijgen dan goudmijnaandelen
Allereerst is daar natuurlijk het verschil tussen de zilverprijs en de goudprijs. Bij een bullmarkt stijgt de zilverprijs altijd harder dan de goudprijs. Heeft vooral te maken met het feit dat er in geld uitgedrukt veel minder zilver is.
Hoe hoger de prijs van het edelmetaal des te hoger de winsten van mijnbedrijven en uiteraard des te hoger het aandeel. Maar er is nog een groot verschil.
De zilverprijs stijgt dan wel harder dan de goudprijs. Bij een daling daalt de prijs van zilver ook veel harder dan die van goud. Tijdens en na een bearmarkt staat de zilverprijs extreem laag.
Zo laag dat bedrijven die gespecialiseerd zijn in het delven van zilver al gauw in de rode cijfers duiken. Het is dan overleven tot aan de volgende bullmarkt. In die overlevingsjaren met vaak jaar op jaar rode cijfers is het aandeel uiteraard nog maar heel weinig waard.
In tegenstelling tot goudmijnbedrijven waarvan er veel bij lage goudprijzen nog net winstgevend kunnen blijven. Er zijn dus meerdere redenen waarom aandelen van zilvermijnbedrijven het tijdens of na een edelmetaal bearmarkt veel slechter doen dan aandelen van goudmijnbedrijven.
Er zijn echter ook meerdere redenen waarom tijdens een edelmetaal bullmarkt aandelen van zilvermijnen veel harder stijgen dan die van goudmijnen.
De ene reden is dat de zilverprijs tijdens een bullmarkt altijd harder stijgt dan de goudprijs. De andere reden is dat tijdens en na een bearmarkt zilvermijnen vaak lange tijd verlies maken en tijdens een bullmarkt ineens hele grote winsten.
Prijzen 2, 4, 7 of 12 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst