Resultaat zilvermijnaandelen 2020: +104%

Ondanks dat het resultaat lager is dan bij de goudmijnwebsite is het jaar eigenlijk mooier verlopen. De goudmijnwebsite moest het vooral hebben van 1 forse stijger.

De zilvermijnaandelen zijn alle 7 met rond de 100% gestegen. Het minst stijgende aandeel altijd nog met 67% en het aandeel met de grootste stijging met 145% op jaarbasis.

Een zilverzoeker die ik op 24 februari kocht steeg in 10 maanden tijd met 183%. De zilverzoeker die ik op 26-2 kocht deed het met 130% niet veel slechter.

Ondanks dat ik tevreden ben met de resultaten had het nog veel beter kunnen verlopen. De meeste goudmijnbedrijven kunnen met een goudprijs van 1200 dollar al winst maken.

Veel zilvermijnbedrijven hebben een zilverprijs van boven de 20 dollar nodig om goed winstgevend te zijn. Veel goudmijnbedrijven maakten dus voor 2020 met een goudprijs van rond 1250 dollar al winst.

Maar de meeste zilvermijnbedrijven met een zilverprijs van rond de 17 dollar van voor 2020 niet. Veel zilvermijnbedrijven waren voor 2020 jarenlang verlieslatend.

Komt het omslagpunt van verlies naar winst dan vliegt een aandeel omhoog. Met in de tweede helft van 2020 een zilverprijs van boven de 25 dollar had dat moeten gebeuren. Ware het niet dat veel zilvermijnen in Zuid Amerika liggen.

Juist in landen waar men strenge coronamaatregelen nam en zilvermijnen lang dicht moesten. Het is dan ook nog maar de vraag of er een jaarwinst in zal zitten. Die twijfel heeft bij een aantal van de zilvermijnaandelen waar ik in beleg de koersen gedrukt.

Voor 2021 gaat het een ander verhaal worden. Zeer waarschijnlijk vanwege corona geen mijnsluitingen meer en een zilverprijs die ruim boven de 20 dollar staat. Dan gaan die bedrijfswinsten en daarmee veel hogere beurskoersen er vanzelf komen. 

Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier