De vraag naar zilver

Hierin zit het grote verschil met goud. De industrie gebruikt slechts een heel klein beetje goud. Het meeste goud is in de vorm van munten, baren en sieraden nog steeds in iemands bezit en daarmee ook verhandelbaar.

Dat ligt bij zilver totaal anders. De industrie gebruikt relatief veel zilver. Bijna 60% van het jaarlijks gedolven zilver gaat naar de industrie. Het verdwijnt in elektronische producten, zonnepanelen, in de fotografie en daarnaast nog vele andere industriële toepassingen. Een klein deel komt via recycling terug.

Maar het meeste is voor altijd verdwenen. Iets meer dan 20% van het zilver gebruikt men voor sieraden. Minder dan 20% gebruikt men voor het maken van zilveren baren en munten. Dat laatste kun je het beleggingsdeel noemen. Van al het gedolven zilver gaat dus maar een klein deel naar beleggers.

Komt er vanuit beleggers meer vraag naar zilver dan is slechts 20% van al het in dat jaar gedolven zilver beschikbaar. Dat kleine aanbod zorgt bij meer vraag voor snelle prijsstijgingen.

Prijzen 2, 4, 7 of 12 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst