Resultaat zilvermijnaandelen 2019: +46%

Ik beleg in zilvermijnaandelen omdat tijdens een goud bullmarkt de zilverprijs nog harder stijgt. Dit komt omdat er in geld gezien veel minder zilver dan goud is. Zilvermijnaandelen hebben dan weer een hefboom op de zilverprijs. 

De resultaten van de zilvermijnaandelen +46%

Een prachtig resultaat waar ik erg tevreden over ben. Zeker als je bedenkt dat dit resultaat in iets meer dan een half jaar is gerealiseerd. Want de zilvermijnwebsite ging pas op 7 juni 2019 van start. De resultaten zijn vanaf die datum.

Ik wisselde van de 7 zilvermijnaandelen er in 2019 slechts 1. Ik verkocht Pan American Silver met een rendement van 66%. Ik kocht er een zilvermijnbedrijf dat altijd heel handig met veranderde marktomstandigheden weet om te gaan voor terug.

Precies op het juiste moment want het aandeel had net een bodem gezet. Nog geen maand in portefeuille steeg dit aandeel meteen met 49%. Een meevaller die positief bijdroeg aan het resultaat over 2019.

De meeste andere aandelen deden het ook uitstekend. Het best presterende aandeel had in iets meer dan een half jaar een rendement van 130%. De nummer 2 deed het met 90% niet veel slechter.

Er dook maar 1 aandeel in de min. Een daling met 32%. Een combinatie van redenen. 2 mijnongelukken en vooral het naar beneden moeten bijstellen van de productie van een recent aangekochte goudmijn.

Het zilvermijnbedrijf had die goudmijn nu juist gekocht om resultaten meer stabiel te krijgen. Mijnongelukken zijn (hopelijk) eenmalige gebeurtenissen. In 2020 verwacht men de problemen met de goudmijn te kunnen oplossen. Redenen voor mij om het aandeel gewoon in portefeuille te houden.   

De zilvermijnwebsite deed het met een rendement van 46% in iets meer dan een half jaar uitstekend. Toch heb ik voor 2020 nog veel hogere verwachtingen.

Als de goudprijs tijdens een bullmarkt hard stijgt dan stijgt de zilverprijs altijd nog veel harder. Dat komt omdat er in geld gezien veel minder zilver dan goud is. Daardoor reageert zilver veel harder op aankopen met hetzelfde bedrag.                                                         Prijslijst zilvermijnaandelen: Klik hier