Beursnieuws

Laatste update: 15-11-2019 20:12

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Er is weer hoop. Larry Kudlow de economische adviseur van het Witte Huis gaf aan dat er met de handelsdeal heel veel vooruitgang is geboekt. Gisteren gaf de Chinese minister van handel nog aan dat hij alle importtarieven weg wil hebben.

Eerder deze week dreigde Trump met meer importtarieven als er geen deal zou komen. Om de paar dagen een wisseling van nog lang geen deal naar zeer binnenkort een deal. Over wat er in die overeenkomst komt te staan is nog veel meer onduidelijkheid.

Al het gehele jaar kopen of verkopen beleggers op basis van die zeer tegenstrijdige berichtgevingen. Ik zit er vaak met verbazing naar te kijken. Zeker die berichtgevingen afkomstig van anonieme bron of ingewijden blijken achteraf vaak totaal niet te kloppen.

Het heeft veel weg van beursmanipulatie. Vandaag echter een positief bericht uit betrouwbare bron. Wat mij wel opvalt is dat de stijgingen en dalingen op basis van handelsdealberichtgevingen steeds minder krachtig worden.

Beleggers beginnen er steeds meer rekening mee te houden dat het binnen een paar dagen weer anders kan zijn. De Amerikaanse industrie zou voordeel moeten hebben van die tarieven op Chinese importen. Dat blijkt tegen te vallen.

De Amerikaanse industriële productie daalde in september met 0,3% op maandbasis en in oktober met 0,8%. De bezettingsgraad daalde naar 76,7. Het gaat dus niet zo goed met de Amerikaanse maakindustrie.

De goud- en zilverprijs

De woorden van Larry Kudlow waren geen goed nieuws voor de goud- en zilverprijs. Sinds 28 februari heeft Larry Kudlow al vele malen aangegeven dat een handelsdeal nabij is.

Ik ben niet de enige die zich aan deze continue verkeerde voorstelling van zaken begint te ergeren. Ook de Amerikanen zelf zijn het zat. Dat kunt u hier lezen.

Gisteren kwam er een rapport van het International Institute of Finance uit. De totale wereldwijde schuld is in de eerste helft van dit jaar met 7,5 biljoen gestegen tot 250,9 biljoen dollar. De wereldwijde schuld van overheden zal dit jaar uitkomen op 70 biljoen dollar. In 2018 was dit nog 65,7 biljoen dollar.

Een amper groeiende wereldeconomie en een hard oplopende schuld. Het is geen fraai plaatje. Waarom is dit belangrijk voor de goud- en zilverprijs? Om de economische groei nog een beetje in stand te houden moeten er steeds meer schulden gemaakt worden.

Dat geld moet ergens vandaan komen. Dat moet bijgedrukt worden. Iets waar de FED en de ECB dit jaar ook al weer mee zijn begonnen. De historie leert ons dat alle geld bijdruk maatregelen uiteindelijk zorgen voor hyperinflatie. Hoe meer inflatie des te hoger de goud- en zilverprijs.

Renteverhogingen kunnen we vergeten. Met de huidige enorme en snel groeiende schuldenberg zal iedere renteverhoging voor een financiële ramp zorgen. Dat gaat dus niet gebeuren. De rente zal laag blijven en in de VS nog veel verder gaan dalen.

Hoe lager de rente des te hoger de goud- en zilverprijs. De goudmijn- en zilvermijnaandelen waar ik in beleg vandaag gemiddeld behoorlijk in de min.

De AEX

Vandaag de Kudlow stijging. Echter wel onder de 600 gesloten en dat is een klein smetje op de aardige beursdag van vandaag.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Prijzen 2, 4 of 7 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

Het potentieel rendement van de 7 zilvermijnaandelen waar ik in beleg: klik hier