Beursnieuws

Laatste update: 25-05-2020 18:54

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

Beleggers vonden toch nog meevallers. China die een wet betreffende Hongkong wil aannemen. Noord-Korea die weer kernproeven en rakettesten gaat uitvoeren. Het is wachten op de Amerikaanse reactie betreffende deze 2 zaken.

Remdesivir dat alleen bij lichtere COVID-19 gevallen enigszins lijkt te werken. De onzekerheden rond het EU steunpakket en zo kan ik nog wel even doorgaan met toch aanzienlijk negatief beursnieuws en risico’s.

Er waren echter ook 2 meevallers en daar trokken beleggers zich aan op. Volgens de krant de Nikkei Asian Review heeft de Japanse overheid een groot steunpakket in voorbereiding. De Duitse IFO index die het Duitse ondernemersklimaat meet steeg van 74,2 in april naar 79,5 deze maand.

Het is een verbetering maar nog steeds het slechtste cijfer sinds de Duitse hereniging. Al jaren doen Europese beurzen heel weinig of helemaal niks op dat IFO cijfer.

Vandaag zorgde die kleine verbetering van dat nog steeds bar slechte cijfer echter voor een waar beursfeest. De Duitse DAX steeg er vandaag zelfs 2,63% op.

Vandaag waren de Amerikaanse beurzen gesloten. Morgen nog maar eens zien of die Amerikanen ook naar dat IFO cijfer kijken of toch zoals ik verwacht veel meer naar de situatie rond Hongkong en Noord-Korea en het tegenvallende resultaat van Remdesivir.

De goud- en zilverprijs

Kleine dalingen bij de goud- en zilverprijs. Ik hecht er weinig waarde aan op de dag dat de Amerikanen een vrije dag hebben. Bij een zilverzoekersaandeel in de groepen B en C van de zilvermijnwebsite heb ik vandaag een update geplaatst. Het gaat over 2 gebeurtenissen van vandaag.

De AEX

Toch weer boven de 530. Vorige week bleek het een valse uitbraak uit de bandbreedte 490-530 te zijn. Het beursnieuws waarop deze stijging vandaag heeft plaatsgevonden zag ik als mager. Maar andere beleggers zagen dat blijkbaar anders.

Lukt het de AEX om de week en dus ook meteen de maand boven de 530 af te sluiten dan ligt de weg naar boven open. Morgen zijn de Amerikaanse beurzen weer open en die moeten de situatie rond Noord-Korea nog verwerken.

Voor de Europese beurzen zal het belangrijk zijn hoe het deze week met het EU steunpakket gaat aflopen. Mislukt dat dan zal niet alleen de euro onder druk komen. Het kan een eerste stap zijn in de richting van het uiteenvallen van de EU. Iets waar als ik kijk naar de Europese beurzen van vandaag beleggers totaal geen rekening mee houden.

Nu verwacht ik niet dat de EU deze week uiteen gaat vallen. Een aantal zuid Europese landen kan dat echter wel als dreigement gebruiken. Dat zal meteen zijn uitwerking op Europese beurzen hebben.

Meteen na een nieuwe update of beursverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Prijzen 2, 4 of 7 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

Het potentieel rendement van de 7 zilvermijnaandelen waar ik in beleg: klik hier