Beursnieuws

Laatste update: 14-06-2024 19:44

Sombere Amerikaanse consumenten. De Universiteit van Michigan kwam vandaag met het Amerikaans consumentenvertrouwen in juni. In mei was dat met 69,1 al laag. In juni ging het nog verder omlaag naar 65,6.

Voor 2020 het uitbreken van corona lag dat consumentenvertrouwen altijd zo rond de 90. De hoge inflatie speelt uiteraard een grote rol bij dat consumentenvertrouwen.

Een laag of dalend consumentenvertrouwen en hoge beurzen horen overigens niet samen te gaan. Maar dat is nu opmerkelijk genoeg wel het geval.

Europese beurzen hadden ook vandaag weer last van de situatie in Frankrijk. Het besluit van Macron om al op zeer korte termijn nieuwe parlementsverkiezingen te houden blijft op de Europese beurzen drukken.

De goud- en zilverprijs

Zowel goud als zilver omhoog. De koopjesjagers sloegen weer meteen toe. Goud staat er op dit moment een stukje onder het all time high eigenlijk beter voor dan zilver.

Zilver staat weer onder de 30 dollar en dat is voor de hele korte termijn niet zo best. Voor de lange termijn is het alleen maar beter.

Want zolang zilver rond die 30 dollar of net eronder blijft hangen gaan er geen grote investeringen in nieuwe zilvermijnen komen. Met al 3 jaar en ook dit jaar en de komende jaren meer vraag naar zilver dan productie komt het moment dat de voorraden op zijn snel dichterbij.

Als men vandaag zou beslissen om bij alle bekende grote zilvervondsten een zilvermijn te beginnen dan zou het nog 3 jaar maar eerder 5 jaar duren alvorens die operationeel zouden zijn.

Dat zou al te laat zijn en ook te weinig zilver om de stijgende vraag naar zilver op te vangen.

Het enige wat ik nu bij veel grote zilvervondsten (waarvan ik er 3 in portefeuille heb) zie is dat ze uitrekenen wat een mijn gaat kosten en gaat opleveren.

De zilverprijs zal blijvend hoger moeten staan dan 30 dollar alvorens de zak geld op tafel komt om die mijn daadwerkelijk te gaan bouwen.

Kijk ik naar de jaargrafieken van de meeste zilvermijnen en zilverzoekers in mijn portefeuille dan zijn ze bezig met de vorming van de zoveelste hogere bodem. Een hogere bodem vanwaar de volgende stijging naar hogere toppen van start zal gaan.

De AEX

De situatie in Frankrijk zorgde ook voor wat druk op de AEX.

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe weekverwachting en dagelijkse update. 

Prijzen 2, 4, 7 of 12 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

Bovenstaande is met zorg samengesteld. Informatie komt van betrouwbaar geachte bronnen of is al publiekelijk bekend geworden. Desondanks zijn fouten nooit uit te sluiten. Beursman BV is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. Verwachtingen zijn gebaseerd op basis van bepaalde aannames. Het is echter niet zo dat alle gedane verwachtingen ook daadwerkelijk gaan uitkomen. Beursman BV is niet verantwoordelijk voor het niet uitkomen van verwachtingen. Bovenstaande mag op geen enkele manier gezien worden als een aanbeveling om een financieel product of financieel instrument in de breedste zin te kopen of te verkopen. Bovenstaande mag niet gezien worden als een beleggingsadvies. De Algemene Voorwaarden van Beursman BV zoals vermeld op deze website zijn van toepassing.