Beursnieuws

Laatste update: 21-01-2021 20:07

Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier. 

De ECB wacht af. Naast het cijferseizoen ging vandaag veel aandacht naar de ECB. De ECB hield een afwachtende houding aan. Bestaande opkoopprogramma’s en de lage rente bleven onveranderd.

Het past in de lijn hoe de ECB werkt. Tijdens een crisis zoals nu de coronacrisis steun bieden. Na de crisis en dat is na het opheffen van de lockdowns de economie gaan stimuleren waardoor deze eerder uit het dal komt.

De ECB wacht altijd het juiste moment af en wil nooit het kruit te vroeg verschieten. Heeft ook weinig zin om een economie in lockdown te gaan stimuleren.

De meeste Europese beurzen gingen vandaag in het rood. Amerikaanse beurzen hebben ook maar een matige dag. Techaandelen die profiteren van de verzwaarde lockdowns zijn vandaag de grote winnaars.

Het is een teken dat die verlengde en verzwaarde lockdowns een grote rol op de beurzen beginnen te krijgen. Het aantal steunaanvragen in de VS bleek vorige week ietsje minder maar nog wel heel erg hoog te zijn geweest.

De goud- en zilverprijs

Niet veel beweging. De dollar wat omlaag en de yield op de tienjaar Amerikaanse staatsobligatie wat omhoog hielden wat betreft de effecten op goud en zilver elkaar in evenwicht.

Nederlandse beleggers begonnen zich na aanleiding van een artikel in diverse media zorgen over de goudprijs te maken. Ik reageer normaal niet op meningen van anderen.

Maar deze keer ergerde ik er mij zo aan dat ik een kleine uitzondering maak. Kern van het betoog in de media is dat de goudprijs zal dalen omdat de FED op termijn minder obligaties zal opkopen en de rente gaat verhogen.

Ik ben van mening dat de Amerikaanse rente nog heel erg lang laag zal blijven en de FED het opkoopprogramma nog dit jaar fors gaat uitbreiden.

Een verschil van mening dus en het mooie is dat we volgende week woensdag al de FED inclusief persconferentie gaan krijgen. Dan zullen we zien of de FED er al over zit te denken om minder op te kopen of de rente te verhogen.

Mocht u overigens ook van mening zijn dat de rente gaat stijgen dan moet u bankaandelen kopen. Want die banken gaan als de rente stijgt meer winst maken. Dat is alles wat ik erover wil zeggen.

Een van de goudzoekers kwam met boorresultaten. Ik heb bij dit goudaandeel dat op de goudmijnwebsite in de groepen B en C zit een update geplaatst. Bij de mijnaandelen vandaag meer rood dan groen.

De AEX

Door de stijgende techaandelen was de AEX vandaag een van de beter presterende beurzen. Voor morgen is het een beetje afwachten wie de hoofdrol gaat krijgen.

Zwaardere lockdowns en het risico van corona mutaties of toch het cijferseizoen. Het is morgen vrijdag en dan is de kans op winstnemingen altijd groter.

Meteen na een dagelijkse update of weekverwachting een e-mail ontvangen? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. Het is gratis!

 Vul uw e-mail adres in:

Direct (gratis) een mail bij een nieuwe beursverwachting en update.

Prijzen 2, 4 of 7 zilvermijnaandelen. Koop ze daarna bij uw eigen broker: Prijslijst

Het potentieel rendement van de 7 zilvermijnaandelen waar ik in beleg: klik hier